c.org + EU-Organic: ellenőrzött bio termesztésből – Eco-Cert (DE-Öko-024) minősítés

c.org + Or. RawMat.: Eco-Control-lal minősítve

Nem használnak műtrágyát, kémiai növény-, állat-, és gombairtó szereket. A desztilláció alacsony nyomáson történik. Nincs túlhevítés, lassan desztillálják, hogy az aktív összetevők maximálisan megmaradjanak az illóolajban, amik hozzájárulnak az olaj speciális aromatikus hatásához és gyógyító erejéhez. Ezen összetevők hiányában az olajok másképp párolognak melegítéskor (megjegyz. a végfelhasználó, pl. amikor radiátorra helyezi a zsebkendőt, amire olajat csepegtetett.) Ha túl gyorsan desztillálnak egy olajat, azaz magas hőmérsékleten és nagy nyomás alatt, akkor ezek a nagyon értékes összetevők elvesznek, melyeket megőrzünk az alacsony nyomáson történő desztillációval.

wc.org. + EU-Organic: ellenőrzött bio termesztésből – Eco-Cert (DE-Öko-024) minősítés

A termőterület és termesztés Eco-Cert (DE-öko-024) minősített bio, de vadon termett növény. Ezt a kategóriát a vadon nőtt, a minősített bio szabályok betartása alapján begyűjtött és desztillált növényekből származó olajoknál használjuk.

Gyártásuk nem különbözik a c.org. olajokétól.

wc.org + Org. RawMat.: Eco-Control-lal minősített

Ezt a kategóriát a vadon nőtt, a minősített bio szabályok betartása alapján begyűjtött és desztillált növényekből származó olajoknál használjuk.

Gyártásuk nem különbözik a c.org olajokétól. 

A tisztán bio esszenciális olajok előállításának folyamata több időt igényel és magasabb rizikót von maga után, ezért általában csak néhány kisebb családi vállalkozás vállalja be. Ennek eredményeképpen a bio esszenciális olajok drágábbak, mint a hagyományos mezőgazdaságból származók. Legtöbb termékünk minősített bio.

 

abs.: Abszolút, teljes, tökéletes tisztaságú illóolajok.

conv.: konvencionális, hagyományos termesztés. Ezeket az olajokat mi szelektáltuk magas minőségi elvárásainknak megfelelően a világ összes táján előállított olajokból. A leggyakrabban régi családi vállalkozások hagyományőrző, minőségi termékei ezek, melyek nem hígítottak, nem kevertek, tiszták. Komoly laboratóriumi ellenőrzésen mentek keresztül, hogy megfeleljenek magas minőségi és tisztasági, valamint egyedülálló illatminőségi elvárásainknak.

wild: vadon termett növényekből készült olajok kategóriája. Nagyobb mennyiségben állítják őket elő, de nem mentek át kémiai eljáráson. Ilyenek például az eukaliptusz, teafa, fenyő, stb. olajaink.