Gyártási folyamatok:

 

Lepárlás (desztilláció)

A lepárlás bemutatása az aromaterápiás tréning központunkban Aurel, Franciaország

Az egyik legfőbb titka az Oshadhi olajok különleges minőségének a lepárlás módszerében rejlik. Legtöbb olajunkat gőzlepárlással nyerjük ki. Ebben a folyamatban nem használunk kémiai oldószereket. Ugyanakkor nem mindegy milyen lepárlásról van szó, mivel különböző technikák léteznek.

Némelyek nagy nyomást, vagy hőt fejtenek ki a folyamat felgyorsítására (és így gyengébb minőségű olajat eredményeznek), némelyek, ahogy mi az Oshadhi-nál is, lassú lepárlással alacsony hőmérsékleten dolgoznak. Ennek eredményeként egy teljesebb, gazdagabb, árnyaltabb illatanyagot sikerül elérnünk, mint a tömegesen és gyorsan előállított olajoknál jellemző.

 

Citrom hidegen sajtolása

A citrusok olaját általában nem gőzlepárlással, hanem hidegen sajtolással nyerjük ki. Ez az eljárás megvédi a citrusok érzékeny héját a hő károsító hatásától, mely teljesen más minőséget és illatanyagot eredményezne.

Bizonyos kényesebb virágok és gyógynövények esetében oldószeres kivonást kell alkalmaznunk. Így jönnek létre az abszolútomok. Itt fontos, hogy tartózkodjunk bizonyos mérgező oldószerektől, és más hőkezeléses és oldószeres eljárást használjunk, meggyőződve arról, hogy a végtermékből minden oldószer eltávolítódott. Az Oshadhi nyújtja a legkorszerűbb abszolútumokat azokból a növényekből, amelyek ezt a technikát igénylik.

 

Tubarózsa, India, az Oshadhi egyik kivételes abszolútuma

 

Bio szalmavirág Provence, Franciaország

Tulajdonképpen lehetetlen két illóolaj árát összehasonlítani anélkül, hogy megvizsgálnánk, mi is van az egyes termékek mögött. Néhány körülmény növelheti az árat: például a növény nehézbeszerezhetősége, a lelőhely, a termesztési eljárások, melyben benne foglaltatik a bio-minősítés megszerzésének költsége, a lepárlási eljárás, a hozam, a kereslet-kínálat arány, a betakarítás, az időjárási viszonyok és más befolyásoló tényezők.

Vetiver szüretelés, Madagaszkár

A növényekből is különböző minőségű egyedek léteznek. Ugyanúgy, ahogy jobb minőségű bor készül egy jobb minőségű szőlőből, egy ugyanarról a vidékről származó rosszabb minőségű szőlőből készült bor silányabb lesz. Az illóolajoknál is hasonló a helyzet. Fontos értékelnünk az illat tisztaságát és teltségét, az olajok gazdagságát, a finom tulajdonságokat, melyeket a gondos kezelés során vesznek fel a termesztéstől kezdve a lepárlásig.

Bolgár nők virágszirmok között

A különböző növények hozama között szintén óriási különbségek lehetnek, ami befolyásolhatja egy olaj árát és beszerzésének nehézségét. Például 1 liter citromfű olaj kinyeréséhez akár 10.000 kg citromfűre is szükség lehet. Ugyanakkor 1 liter eukaliptuszolaj kinyeréséhez elegendő 30 kg eukaliptuszlevél. Az egyik legdrágább olaj a rózsaolaj: 1 kg olajhoz 5000 kg rózsaszirmot használnak fel, amely olyan hatalmas kupac, mint egy hegy.

Szantálfa olaj, Ausztrália

Sok illóolaj ipari körülmények között készül. Nagy mennyiségben, magas nyomás alatt, vagy oldószer használatával állítják elő őket sokkal kevesebb költségből. Ugyanakkor ezek az olajok közel sem olyan minőségűek, mint az Oshadhi által előállítottak. Némely márkánál olcsóbban fellelhető növényeket, vagy szintetikus anyagokat használnak, hogy tovább csökkentsék a költségeket. Az Oshadhi ragaszkodik a legjobb minőségű olajok előállításához és az áraink tükrözik a tisztaságot, minőséget és gondoskodást, amit a termékek előállításánál nyújtunk.

Világszerte az Oshadhi rendelkezik a legszélesebb termékpalettával az illóolajok és a hozzá kapcsolódó termékek területén. Többszáz olajat forgalmazunk, melyek közül jónéhány igen ritka növényből készült. Az illóolajok mellett kínálunk abszolútumokat (azoknál az olajoknál, aholgőzlepárlásra van szükség), hidrolátumokat (aromavizeket), keverékeket (synergy), masszázsolajokat, hordozó olajokat, parfümöket, fürdő- és hajolajokat, és testápoló termékeket.

Magyarországon jelenleg illóolajokat, hidrolátumokat (aromavizeket), illóolaj keverékeket, masszázsolajokat, aloe vera géleket, arcvizeket, arcolajokat, hordozóolajokat, fürdőolajokat, macerátumokat, ayurvédikus olajokat, szauna vizeket és szobaillatosítókat forgalmazunk. Azonban termékkínálatunkat a kereslettől függően folyamatosan bővítjük. Termékeink között megtalálhatóak még aromadiffúzorok és egyéb kiegészítők.