Az elkövetkezendő hónapok, sokak számára jelentenek próbatételt, a tudás, a tanulás képességének fejlesztésében. Sokan szülőként tapasztalják meg a gyermekeiken keresztül, hogy milyen nehézségeket rejt magában helytállni egy vizsgaidőszakban. A tételek kidolgozása, a fokozott stresszhelyzet elviselése és a rengeteg monotonítás, amit a tanulás megkövetel, igazi próbatétel egy család számára.

Mások a saját bőrükön érezhetik, hogy ezekben a hónapokban, amit az elkövetkezendő vizsgaidőszakok és a felvételi jelentenek, micsoda feszültség halmozódik fel bennük. Mindenki visszaszámlálja a hónapokat, a heteket és a napokat, hogy végre újra felszabadultan élvezhesse a szabad pillanatokat a nyár hátralevő részében.

De bármelyik felvételiző diák, egyetemista vagy akár egy dolgozó ember számára, ezek a helyzetek időről-időre újra adódhatnak az életben, ezért érdemes megtanulni a különböző metódusokat, hogy könnyebben átvészelhessük ezt az időszakot, anélkül, hogy a szervezetünk megsínylené.

Egészen biztos, hogy mindenkinek megvannak a jól bevált, titkos praktikái, amitől számára a tanulás és a vizsga jobban megy, mint másoknak. Kinek a csokoládé, a kávé vagy egy különleges teakeverék, ami hasznosnak bizonyul. Természetes, hogy ezek a rituálék, biztonságérzetet adnak és ezt még fokozni tudjuk, ha beiktatjuk különböző illóolajok használatát a tanulási időszakban. A növények melyekből az olajok készülnek képesek lehetnek növelni a kapacitásunkat a vizsgaidőszakban, miközben megmaradunk egy kellemes nyugodt állapotban, amiben nem kell kapkodnunk és így jobban be tudjuk osztani az időnket is.

A tanuláshoz készíthetünk illóolaj keverékek, amit párologtathatunk a szobában diffúzor segítségével, illetve összeállíthatunk magunknak szaglókeveréket egy kis üvegcsébe, amit tanulás közben szagolgathatunk, illetve a vizsgára is elvihetünk magunkkal, hogy bátorságot adjon nekünk az igazán fontos pillanatokban. Az illóolajok belélegzésével, a tüdőnkön keresztül jutnak a szervezetünkbe az illóolajok alkotóelemei, melyek frissességgel és magabiztossággal fognak megajándékozni az elénk tűzött cél elérése során.

A következőkben megosztunk önökkel pár receptet, amit elkészíthetnek:

1 csepp menta

http://www.oshadhi.hu/termekek/borsmenta-bio-mentha-piperita-5-ml/

2 csepp citrom

http://www.oshadhi.hu/termekek/citrom-bio-citrus-limonum-5-ml/

3 csepp levendula

http://www.oshadhi.hu/termekek/lavender-highland-bio-lavandula-angustifolia-5-ml/

vagy

2 csepp atlaszcédrus

http://www.oshadhi.hu/termekek/cedar-tulevelu-atlas-cedar-needles-bio-cedrus-atlantica-5-ml/

1 csepp vetiver

http://www.oshadhi.hu/termekek/vetiver-bio-vetiveria-zizanoides-5-ml/

3 csepp levendula

http://www.oshadhi.hu/termekek/lavender-highland-bio-lavandula-angustifolia-5-ml/

vagy

2 csepp rozmaring

http://www.oshadhi.hu/termekek/rozmaring-verbenon-bio-rosmarinus-officinalis-5-ml/

2 csepp bergamott

http://www.oshadhi.hu/termekek/bergamot-furocoumarin-free-fcf-bio-citrus-bergamia/

2 csepp citrom

http://www.oshadhi.hu/termekek/citrom-bio-citrus-limonum-5-ml/

Az első keverék a fáradtság ellen hat és szellemileg felfrissít, a második kettő pedig az önbizalom és a pozitív gondolatok megerősítésére szolgál, ráadásul a lámpalázat is elűzhetjük vele.

Ezeket az illóolajokat diffúzorba lehet cseppenteni a megadott mennyiségben, vagy egy kiskanálnyi jojoba olajjal összekeverve, kis üvegcsébe töltve szaglókeveréket készíthet belőle, amit az üvegből is lehet szagolgatni, vagy egy-egy cseppet a csuklónkra cseppentve folyamatosan körül lenghet bennünket az illata.

Fontos: A keverékeket kismamák és kisgyerekek ne használják, illetve bizonyos olajok a bőrre fényérzékenyítő hatással vannak, ezért használatukat követően ne menjenek közvetlen napfényre!!!

Mindenkinek sikeres és eredményes vizsgaidőszakot kívánunk!