Közeledik az anyák napja, a nap, amikor mindenkinek eszébe jut, hogy megálljon egy pillanatra és gondoljon az édesanyjára.

Az anyák napját a világ sok országában ünneplik, általában tavasszal. Nálunk mindig május első vasárnapján, ami csodás tavaszi, virágos hangulatot kölcsönöz ennek a napnak.

Általában mindenki úgy érzi, hogy az édesanyja iránt érzett érzelmi kötelékei egyediek, egyéniek és szavakba önteni is nehéz őket. Azok is így éreznek, akiket az élet által eléjük sodort kihívások nem összekovácsoltak, hanem inkább kettejük közé állva eltávolította őket egymástól, mintha nem is egy család tagjai lennének. Akik nem is érzik már az édesanyjukkal az erős köteléket azoknak is sajátos emlékeik, érzelmeik vannak, hiszen kiből ne váltana ki érzelmeket, ha az édesanyjára gondol. Anyák napján biztos, hogy ezek az emberek is kigondolnak valami kellemes meglepetést, ajándékot.

Akinek szeretetben gazdag kapcsolata van az anyukájával azoknak nem kérdés, hogy május első vasárnapjára valami különleges ajándékkal kedveskedjenek az édesanyjuknak, amivel kifejezhetik a szeretetüket. Mi is lehetne szebb ajándék, mint amit magunk készítünk, saját kezünkkel, belerakva érzéseinket, szeretetünket. Egy olyan ajándék, ami nem egy újabb felesleges kacat, hanem amivel időt ajándékozhatunk. Olyan időt, ami alatt garantált a felfrissülés, a megszépülés, ami alatt önmagukkal foglalkozhatnak a megajándékozottak, és a magukra fordított idő garantálja a gondolatok és ezzel a lélek felfrissülését.

Egy saját készítésű fürdősó és egy arcápoló olaj receptjét osztjuk meg önökkel, amivel garantált a siker:

FÜRDŐSÓ hozzávalók:

fél kg tengeri vagy Himalája só

20 csepp levendula (lavandula hybrida)

20 csepp balzsamfenyő (abies balsamea)

20 csepp citrom (citrus limonum)

20 csepp édesnarancs (citrus sinensis)

Elkészítése:

A sót és az olajakat tegyük egy jól záródó üvegbe. Más dolgunk nincs is, mint pár napon keresztül néhányszor összerázzuk az üveget, hogy a sószemeket alaposan átjárjak az illóolajok.

Alkalmazása:

Meleg, de nem túl forró vízbe keverünk a fürdősóból 2-3 evőkanálnyit és legalább 20 percre nyúljunk el a frissítő fürdőben, hogy átjárják a testünket az aromák.

ARCOLAJ hozzávalók:

4 ml szezámolaj

4 ml avokádóolaj

30 csepp ligetszépe olaj

4 csepp geránium olaj (perlargonium asperum)

Elkészítése:

Lehetőleg egy sötét kis üvegcsét használjunk és ebbe tegyük a hozzávalókat. Használat előtt mindig picit rázzuk össze az üveget, hogy egyenletesen kerüljön a bőrünkre minden olajból. Az arcolajat, mindig nedves bőrre vigyük fel, egészen kis mennyiségben. A bőr nedvesítésére kiválóak az Oshadhi arcvízek, amik fokozzák az olajok hatását.

A kisgyerekes anyukák készítsék el saját maguknak ezeket a keverékeket és szánjanak időt arra, hogy egy kicsit saját magukat is kényeztetik. Minden anyuka megérdemel pár órát, amikor magára csukhatja az ajtót, és lelkiismeret-furdalás nélkül törődhet a testével. Ezeket az inspiráló perceket használjuk ki arra, hogy megújulva, boldogan és türelemmel feltöltődve élvezhessük ki az élet legszebb feladatát: az anyaságot.

Ajánljuk még az Oshadhi Anyák védelmezője masszázsolajat, ha igazán minőségi ajándékot szeretne választani édesanyjának.