Végre megérkezett a várva várt tavasz és a napsugarak melengető érzésétől szinte mindenki szerelmes lesz vagy érzéki hangulatba kerül. Ki ne szeretné feldobni a hétköznapokat egy különleges, romantikus estével? Ha egy ilyen alkalmat kezdünk szervezni bizonyára mindenki olyan hangulatot próbál maga körül teremteni, amiben mind az 5 érzékszervét el tudja kápráztatni a kedvesének vagy saját magának.

 

Nem kérdés, hogy az érintés mindenkire erős hatással van. Gondolhatunk egy bársonyos felületre vagy egy különleges textúra megérintésére, de természetesen a párunk ölelése, bőrének tapintása, mind mély érzéseket válthat ki belőlünk.

 

Emlékezetes hangulatot teremthetünk, ha a látásunkat vizuálisan tápláljuk egy-egy gyönyörű művészeti alkotás megtekintésével, kiállítás megnézésével, vagy a lakásunkban levő szín- és fényhatásokkal. De már elég csupán egyetlen egy szál virágot a vázába tennünk vagy egyetlen gyertyát meggyújtani ahhoz, hogy varázslatos hangulatba kerüljünk.

 

A zene mindenkiből megmagyarázhatatlanul különleges érzéseket vált ki. Van, akit a komolyzene lágy dallamai, van, akit egy-egy ritmusos dal ragad úgy magával, hogy azt érzi, be kell becsuknia a szemét és átadnia magát, ennek az érzésnek, amit csak a hallásunkkal tudunk megélni és ami semmi más érzéshez nem hasonlítható.

 

Az ételek, az italok ízei, az evés, mindenki számára többet jelent, mint az éhségünk, szomjúságunk csillapítása. Egy-egy mesterien összeállított ízkombináció, egy gondosan kitervelt ételsor, vagy egy ravasz fűszerezés megízlelésekor olyan élményekkel leszünk gazdagabbak, amikre akár egész életünk során vissza fogunk emlékezni. Nem csak az ízlelés van ránk ilyen hatással.

 

Az összes érzékszervünk megmozdul, amikor valamelyik illóolaj illatát megérezzük. Ezek az illatok, nem csak a szaglásra vannak hatással, hanem az összes érzékszervünkre. A részecskéinek belélegzésekor önkéntelenül megállunk egy pillanatra, mert eszünkbe jutnak ízek és megtapintott dolgok, dallamok, rég elfelejtettnek hitt emlékek és érzések. Hasonló érzéseket biztos sokan átéltek már és nem kérdés, hogy milyen erősen lehet hatni emiatt az illóolajokkal a szervezetünkre. Egy romantikus estén gyertyafényben, ahol lágy zene szól és a különleges falatok elfogyasztása után nem is lehetne semmi sem tökéletesebb, mint egy romantikus illóolajos masszázs.

 

 

Már régóta köztudott, hogy vannak olyan növények, amik a hatóanyagaikkal és az illatjukkal egyaránt afrodiziákumként hatnak a szervezetre. Ha ezeket a hatásokat is figyelembe vesszük, akkor egészen biztos, hogy egy rendkívül különleges estét fogunk szerezni a párunknak. A férfiaknak és a nőknek eltérő lehet az ajánlott olajok listája, de természetesen nincsenek arra szabályok, hogy kire melyik illat van csábító, bódító hatással.

 

Afrodiziákumként ajánlott illóolajok nőknek: jázmin, rózsa, geránium, ylang-ylang, vanília, levendula, citrom, tömjén, mirtusz.

 

Afrodiziákumként ajánlott illóolajok férfiaknak: cédrus, gyömbér, vetiver, tömjén, édesnarancs, citrom, niaouli, rozmaring.

 

Az alábbiakban megosztunk két masszázsolaj keveréknek a receptjét, amivel a párjukat kényeztethetik. Ezek az olajok a test masszírozására szolgálnak. Mindenképpen szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a használatukat követően kerüljék a napfényt, mert van köztük fényérzékenyítő hatású olaj, illetve kisgyerekek és kismamák ne alkalmazzák!!!

 

Masszázs keverék hölgyeknek:

1 csepp jázmin vagy 1 csepp rózsaolaj

2 csepp ylang-ylang

3 csepp vanília

2 csepp bergamot

4 csepp citrom

5 ml ligetszépe olaj (opcionális)

ehhez adjunk hozzá 30-50 ml jojoba olajat

 

Masszázs keverék uraknak:

2 csepp vetiver

3 csepp gyömbér

3 csepp niaouli

1 csepp tömjén

1 csepp rózsa (opcionális)

ehhez adjunk hozzá 30-50 ml jojoba vagy napraforgó olajat.

 

A masszázsokhoz ezen kívül ajánljuk még az Oshadhi speciális masszázsolaj keverékeit is, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb összeállítást.