Bizonyára Önök is találkoztak már azokkal a titokzatos, sejtelmesen kivilágított, vonzóan meleg és különlegesen illatozó kis szobácskákkal, amelyek megtalálhatóak a legtöbb fürdőben, wellness szállodában vagy fitness teremben. Lehet, hogy eddig nem értették, hogy miért is jó másoknak bemenni ebbe a forró kis helyiségbe, jól leizzadni, esetleg utána még hideg fürdőt is venni. Aki még nem próbálta, valószínűleg nem tudja, milyen frissítő, tonizáló hatású, különösen ezeken a hideg napokon a szaunázás, illetve a gőzfürdőzés. Számtalan kiváló hatása segít megőrizni testünk és lelkünk fittségét és egészségét.

A szauna és a gőzfürdő hasonló hatásokkal bíró, ám különböző módon működő rendszer.  A gőzfürdőben viszonylag alacsony, 40 °C fok körüli a hőmérséklet, míg a páratartalom a 100%-ot is eléri. A csempézett helyiségbe általában egy központi generátor porlasztja a vizet és biztosítja a folyamatos magas páratartalmat. A szaunában viszont forró, közel 100 °C is lehet a levegő, míg a páratartalom nagyon alacsony. A forró kövekre, amivel a levegőt melegítik, vizet önthetünk, amivel meg lehet emelni a páratartalmat, körülbelül 10%-ra. Ebbe a vízbe lehet keverni illóolajokat és aromavizeket, attól függően, hogy a szaunával töltött időt az egészségmegőrzés melyik szegmensére szeretnénk alkalmazni. A szaunázás számtalan pozitív hatása közül kiemelünk néhányat, amivel reméljük mindenkinek meghozzuk a kedvét, ehhez a testet-lelket simogató téli kikapcsolódáshoz.

  • Relaxáció

A legfőbb oka, amiért mindenkinek ki kellene próbálni a szaunát vagy a gőzfürdőt, az első sorban nem más, mint a teljes kikapcsolódás. Egy kemény edzés vagy egy átdolgozott nap után a legfontosabb dolog, amire szüksége lehet a pihenés, ami a szaunában egészen biztosan lehetséges. A meleg és a csendes közeg, nyugtató illóolajokkal kombinálva segítségére lesz abban, hogy kiszakadjon az Önt körülvevő mindennapokból és pár percre más színben lássa a világot.

  • Szép bőr

A szauna melege, illetve a forró gőz megnyitja a pórusokat, amik elkezdenek megtisztulni. A bőrre a nap folyamán lerakódott kosz, a smink és minden más szennyeződés itt gyorsan könnyedén kitisztul és ragyogóan friss lesz a bőrünk, tiszták lesznek a pórusaink. A szauna, illetve a gőzfürdő serkenti a vérkeringést, ami segíti a bőr vérellátását és ösztönzi a megújulásra. Egy törölköző vagy egy speciális szauna kesztyű segítségével óvatosan végig dörzsölhetjük a felpuhult bőrt és így megszabadulunk az elhalt hámsejtektől. Ezek után garantáltan puha friss és tiszta bőrrel távozhatunk a forró gőzfürdőből.

  • Méregtelenítés

Függetlenül attól, hogy milyen egészséges és kiegyensúlyozott életmódod folytat, előfordulhat, hogy élelmiszerekből, tisztítószerekből vagy a levegőből méreganyagok raktározódnak el a szervezetében. A legegyszerűbb módja annak, hogy a szervezetünk megbirkózzon ezekkel a toxikus anyagokkal, az ha elmegyünk a szaunába, ahol a forró levegő segít felturbózni a szervezet tisztító mechanizmusát.

A szauna relaxáló hatásától a vérkeringés fokozásán keresztül a bőr szépítéséig minden jótékony hatása fokozható a szaunázásnak, ha minőségi, koncentrált növényi hatóanyagokat tartalmazó, tiszta illóolajokat használ közben. Az OSHADHI szaunázásra kifejlesztett illóolaj keveréke a benne található szibériai fenyő, a rozmaring és az eukaliptusz globulus illóolajokkal egyszerre hat jótékonyan a fáradt testre, a megújulásra váró lélekre, illetve a légutakat is kiválóan tisztítja. Öntsön 5-10 cseppet egy jéggolyóra és úgy dobja a forró köre, de belecseppentheti a szaunadézsa vizébe is, amely a hő hatására magától párolog a szauna légterében. A felhasznált mennyiséget csökkentheti, illetve növelheti a szauna méretétől függően. Mindig annyi illóolajat használjon csak ami enyhe kellemes illatot ad.

Fontos, hogy a szaunában mindig teljesen tiszta, szintetikus adalékanyagoktól mentes illóolajokat használjanak, amilyenek az OSHADHI termékei, mivel a meleg gőzzel együtt belélegezve a tüdőn keresztül a véráramba is bekerülhetnek ezek az anyagok, illetve a bőrön keresztül is felszívódhatnak a szervezetünkbe.

Kívánunk mindenkinek frissítő kikapcsolódást a szaunázás világában.

A szauna keverékünket az alábbi linkre kattintva megrendelheti a webáruházunkban:

Szauna keverék 5 ml

 

OSHADHI

Passion for nation – Szenvedélyünk a természet