Az olasz szalmagyopár (Helicrysum Italicum) az egyik legismertebb illóolaj az aromaterápiában. Azoktól a terapeutáktól, akik kipróbálták már és használják, csak pozitív visszajelzések érkeznek.

A „Helichrysum” név a görög nyelvből származik, és valami olyasmit jelent, hogy a „nap aranya”, ami kis gombszerű virágainak fényes és sárga sugarainak köszönhető.  A Helichrysum egy növénynemzetség, amely több mint 600 fajt tartalmaz, és földrajzilag Eurázsia, Afrika, Madagaszkár és Ausztrália területén fordul elő. A nemzetség botanikai osztályozása nagy és összetett, és még mindig sok vita tárgya. A napraforgófélék (Asteraceae) családjába tartozik. Legfontosabb és legismertebb képviselője a „Helichrysum italicum”, amelyet általában „Immortelle” néven ismernek. Természetes módon a Földközi -tengeren fordul elő, és széles körben elterjedt több országban, mint Olaszország, Spanyolország, Franciaország és Észak-Afrika országai.

Dr. Malte Hozzel, az Oshadhi alapítója szerint az aromaterápiában az olasz szalmagyopárnak nincs párja. Ennek az értékes és ritka olajnak kiemelkedő a vértisztító hatása, serkenti a máj, az epehólyag és a hasnyálmirigy működését. Serkenti a nyirokrendszer működését, éppen ezért minden olyan esetben csodákra képes, ahol véraláfutás, vérszivárgás van, sőt trombózis esetén is használható. Az olasz szalmagyopár fokozza az artériás keringést, segít megelőzni a szívkoszorúér betegségeket és a vérnyomást is szabályozza. A bakteriális fertőzésekkel szemben is nagyon hatékony. Emiatt kiváló sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, bőrtisztító. Bátran alkalmazható ekcéma, pattanások, tályogok, kisebb felületi sebek, égési sérülések kezelésére. Ezeken felül használhatjuk reumatikus megbetegedéseknél és izületi gyulladásoknál is.

 

Ennek a csodás növénynek az olaját lelki eredetű problémáknál is alkalmazhatjuk. A depresszió, a levertség, az idegi kimerültség, de akár még a poszt-traumás stressz is jól kezelhető vele. Az immortelle csodálatosan vibráló, magas rezgésű energiája illóolaj formájában szintén megmutatkozik. Ezzel a különleges esszenciával segíthetünk a pszichológiai-szellemi elzáródásokban vagy megszabadulhatunk a régi „hegektől”, amelyek gátolják áramlásunkat. Beindítja a finom öngyógyító energiákat, gyógyító balzsam a nyílt vagy rejtett lelki sebek sérüléseihez. Fokozhatjuk a hatását, ha levendula, illetve petitgrain illóolajokkal keverjük össze.

Még több információt az alábbi angol nyelvű linkre kattintva olvashatnak:
https://carrieroflight.blog/2016/06/30/immortelle-helichrysum/?lang=de

Egészségügyi problémák esetén az orvosi diagnózis felállítása után kérje ki egy szakképzett aromaterapeuta tanácsát a pontos használatról.

Az olasz szalmagyopár illóolajat a webáruházunban vagy dunakeszi üzletünkben tudja megvásárolni:

Olasz szalmagyopár vad (Helichrysum italicum) 5 ml

Származási hely: Horvátország

Termesztése: vad

Összetétele: alpha-Pinene, gamma-curcumene, neryl acetate, italicene, limonene

 

2 készleten