Az átmenet a télből a nyárba, nagyon sok csodálatos dologgal ajándékoz meg minket. A gyönyörű szép virágokkal, a napsütéssel, a hosszabb nappalokkal, a madárcsicsergéssel.

A felmelegedő idő lazább öltözködést tesz lehetővé, előkerülnek a rövidujjú pólók, a nyáriruhák. De az ingadozó, sokszor szélsőséges hőmérsékletváltozás le tudja gyengíteni az immunrendszer működését és ezzel fogékonyabbá tesz bennünket a vírusokkal szemben. Ahogy a hőmérséklet melegszik, többet tartózkodunk a szabadban, gyakoribbá válik az emberek között a fizikai kontaktus, több az érintkezés, az érintés az emberek között. A legyengült immunrendszer, és a közösségi programok kiváló lehetőséget jelentek a vírusok számára, hogy támadásba lendüljenek.

Másik probléma, ami miatt ebben az időszakban sokan lesznek betegek, az a nem megfelelő öltözködés. Ki ne szeretne tavasszal, minél hamarabb nyári hangulatba kerülni? Amint előkerülnek a szekrény mélyéről a rég elfelejtett tavalyi ruhák, olyan erős a késztetés felvenni azokat, hogy emiatt néha megfeledkezünk az évszaknak megfelelően, rétegesen öltözködni. Ilyenkor nappal gyakran megy fel a hőmérséklet 20 fok fölé, ami már egy sokkal lazább, nyárias öltözetet tesz lehetővé, viszont reggel és este ugyanezek a ruhák nagyon kevésnek bizonyulnak, és ezek is az immunrendszer legyengüléséhez, megfázáshoz vezetnek.

Azt javasoljuk, hogy öltözzön rétegesen, és aki teheti, vigyen magával váltó ruhát, kabátot, amiben reggel munkába mehet, és amit este magára kaphat egy kellemes laza esti programhoz, hogy ne fázzon meg. Egy szép új sál, egy könnyű kabát csak feldobhatja a tavaszi szettünket és nem fog emlékeztetni a nehéz téli kabátokra, vastag kardigánokra, de mégis megóv a meghűlés kellemetlen tünetitől.

Mint mindig, ilyenkor is rendkívül fontos a higiénia betartása, a gyakori kézmosás és az immunrendszer megfelelő támogatása. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel biztosításáról és a szervezet igényeinek megfelelő, egészséges, vitaminokban gazdag ennivalókról.

De mi történik, ha mégis megtörtént a baj, megfáztunk és náthásak lettünk? Segítünk néhány tippel, hogy hogyan lehet kigyógyulni belőle minél hamarabb, hogy ne a szobából álmodozzanak betegen, azokról a barátainkról és a családtagjainkról, akik a szabadban a friss virágillatú levegőn élvezik a tavasz és a nyár első napjait. Az erős motiváltság szintén segít a gyógyulásban, de emellett megosztunk Önökkel pár receptet, ami segít legyőzni egy megfázást.

Fontos, hogy minden betegségnél először keressük fel az orvosunkat és kérjük ki a véleményét a kezelés lehetséges módjairól.

Fürdősó

Hozzávalók:

3 evőkanál tengeri só

4 csepp levendula (lavandula angustifolia)

4 csepp kakukkfű linalol (thymus vulgaris linalol)

4 csepp pálmarózsa (cimbopogon martinii)

az összetevőket keverjük össze, adjuk hozzá a fürdővizünkhöz és 20 percig élvezzük a fürdő hatását. Este elalvás előtt alkalmazzuk.

Fürdővízhez keverve ajánljuk még az Oshadhi Megfázás és influenza elleni fürdőolaját is.

Masszázs keverék

Hozzávalók:

2 csepp zsálya (salvia officinalis)

2 csepp madagaszkári kámforfa (cinnamonum camphora)

2 csepp mirtusz (mirtus communis)

2 csepp levendula (lavandula angustifolia)

2 csepp niaouli (melaleuca quinqenervia)

ezt keverjük hozzá fél deciliter jojoba olajhoz és ezzel masszírozzuk át a testünket elalvás előtt.

Párologtatáshoz pedig ajánljuk az Oshadhi “Élvezze a levegőt” illóolaj keveréket, illetve a közvetkező keveréket:

4 csepp citrom illóolajat

2 csepp grépfrut olajat (citrus paradisi)

2 csepp eukaliptusz radiata olajat tegyünk a párologtatóba vagy diffúzorba, hogy fertőtlenítsük a szoba levegőjét.

A keverékeket kismamák és gyermekek ne használják!

Kellemes, friss és betegségektől mentes tavaszi napokat kívánunk mindenkinek!